RUSSISCH ORTHODOXE KERK TE GRONINGEN

PATRIARCHAAT VAN MOSKOU

AARTSBISDOM VAN  DEN HAAG EN NEDERLAND

PAROCHIE VAN DE HEILIGE TRANSFIGURATIE

GANZEVOORTSINGEL 2. 9711 AL GRONINGEN


In verband met de toenemende Coronabesmettingen kunt u de vieringen via "lifestream"volgen, door op onderstaande knop te klikken

(laatst bijgewerkt op 13 augustus 2018)

Sinds 1968 bestaat er in Groningen een Russisch Orthodoxe parochie, deel uitmakend van het patriarchaat van Moskou. De Russisch Orthodoxe Kerk behoort, net als de Grieks Orthodoxe Kerk, de Servisch Orthodoxe Kerk, de Roemeens Orthodoxe Kerk en andere orthodoxe landskerken tot de Oosters Orthodoxe Kerken. Zij zijn de voortzetting van de traditie van de ongedeelde christelijke kerk van de eerste eeuwen, welke in 1054 gescheiden werd in enerzijds de Oosters Orthodoxe Kerken en anderzijds de Rooms-Katholieke Kerk.

De parochie in Groningen is in ons land één van de zes Russisch-Orthodoxe kerken (inclusief twee kloosters) onder de Moskouse jurisdictie. In heel Nederland zijn er in totaal 40 plaatsen waar orthodoxe erediensten worden gehouden; klik hier voor een volledig overzicht (verschijnt in een nieuw venster !). De Groningse parochie bestaat uit een gemengde groep van Orthodoxe gelovigen uit diverse landen, naast een groep van Nederlanders die op latere leeftijd Orthodox zijn geworden (waaronder ook de beide priesters). 

Adres: Ganzevoortsingel 2, 9711 AL Groningen

Telefoon: 050-3126886
E-Mail: orthodoxekerkgroningen(at)yahoo(dot)com

Bankrekening:  (IBAN) NL 35 TRIO 0197 6891 91, ten name van Russisch Orthodoxe Parochie, Groningen

Penningmeester Russisch-Orthodoxe Parochie, Groningen

Webmaster: dhr. J. Dijk - webmaster(at)orthodoxekerkgroningen(dot)nl

Algemene info: info(at)orthodoxekerkgroningen(dot)nl

Bereikbaarheid te voet de kerk ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van het NS-Station; staande op het Stationsplein gaat u linksaf langs het kanaal. U steekt de Emmabrug over naar het Emmaplein, een paar meter voorbij het plein eerste straat links. per bus stadsbuslijn 3, 5, 15 uitstappen op het Emmaplein.