Russisch-Orthodoxe Kerk Groningen

Russisch-Orthodoxe Kerk Groningen


Sinds 1968 bestaat er in Groningen een Russisch-Orthodoxe parochie, deel uitmakend van het patriarchaat van Moskou. De Russisch-Orthodoxe Kerk behoort, net als de Grieks-Orthodoxe Kerk, de Servisch-Orthodoxe Kerk, de Roemeens-Orthodoxe Kerk en andere orthodoxe landskerken tot de Oosters-Orthodoxe Kerken. Zij zijn de voortzetting van de traditie van de ongedeelde christelijke kerk van de eerste eeuwen, die in 1054 gescheiden werd in enerzijds de Oosters-Orthodoxe Kerken en anderzijds de Rooms-Katholieke Kerk.

 

De parochie in Groningen is in ons land een van de zes Russisch-Orthodoxe kerken (inclusief twee kloosters) onder de Moskouse jurisdictie. In heel Nederland zijn er in totaal 40 plaatsen waar Orthodoxe erediensten worden gehouden. De Groningse parochie bestaat uit een gemengde groep van Orthodoxe gelovigen uit diverse landen, naast een groep van Nederlanders die op latere leeftijd Orthodox zijn geworden (waaronder ook de beide priesters). 

 

Adres: Ganzevoortsingel 2, 9711 AL Groningen

Telefoon: 050-3126886
E-mail: orthodoxekerkgroningen(at)yahoo(dot)com

Bankrekening:  (IBAN) NL 35 TRIO 0197 6891 91, ten name van Russisch Orthodoxe Parochie, Groningen

Penningmeester Russisch-Orthodoxe Parochie, Groningen

Algemene info: orthodoxekerkgroningen(at)yahoo(dot)com

Bereikbaarheid te voet: de kerk ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van het NS-station: staande op het Stationsplein met de rug naar het station gaat u linksaf langs het kanaal. U steekt de Emmabrug over naar het Emmaplein, een paar meter voorbij het plein neemt u de eerste straat links. Bereikbaarheid per bus: stadsbuslijnen 3, 5, 15; uitstappen op het Emmaplein.

 

Powered by w3.css and WBCE CMS